Africa Organics

Shop Africa Organics

Africa Organics is een door EcoCert goedgekeurd 100% natuurlijke lijn die gebruikt maakt van krachtige, natuurlijke en biologische grondstoffen uit Afrika.

Volg je Skin District al op Instagram? Hier geven we elke dag nieuwe tips&tricks.

Het merk is goedgekeurd door Phytotrade Africa, een Fair Trade initiatief met visie dat gemeenschapsprojecten promoot in sub-Sahara Afrika. Daarnaast ook door ‘Beauty without Cruelty’ (PETA) en de ‘Vegan Society’.

De lijn is vrij van schadelijke chemicaliën waaronder parabenen, petrochemische stoffen, sulfaten, silicones, dierlijke grondstoffen, geëthoxyleerde of PEG grondstoffen, propyleenglycol and andere grondstoffen die ‘red-flagged’ zijn volgens de Ecocert-standaard.
Tijdens het formuleren van Africa Organics is er uit gegaan van de Ecocert en COSMOS standaarden waarmee de eigen ethische waarden en normen zijn gecombineerd. Er is gekeken naar data over de biologische afbreekbaarheid en huidgevoeligheid en ook naar de productieprocessen van alle ingrediënten.

Het zou natuurlijk minder leuk zijn als men niet zou proberen om iets baanbrekends te ontwikkelen: een 100% natuurlijke origine van de grondstoffen van alle producten, inclusief de haarverzorging. Gecertificeerd biologisch sprak voor zich. Verder moest een minimum van 5% van de grondstoffen afkomstig zijn uit Fair Trade zodat er daadwerkelijk een bijdrage wordt geleverd aan de gemeenschappen van Afrika. Alle grondstoffen die niet geschikt zouden zijn voor een gevoelige huid hebben het veld geruimd.
Bovendien werkt men nauw samen met PhytoTrade Africa. Zij monitoren de duurzaamheid van de wilde oogst en zorgen er voor dat de oogsters eerlijk en snel betaald worden. Dus elke keer als je een product koopt van Africa Organics heeft er iemand uit het platteland van Afrika baat bij.