Brandt Kaarsen

Shop Brandt Kaarsen

De handgemaakte, non-toxic Brandt sojakaarsen worden in Utrecht gegoten met veel zorg voor het ambacht van het kaarsen maken. De stijl van deze prachtige kaarsen is geïnspireerd op de vintage apotheek gecombineerd met een vleugje van de moderne tijd. Of je nu in een strak design huis woont of een romantische bruiloft hebt, deze kaarsen passen overal bij.

Giselle Habraken startte Brandt kaarsen in april 2015 na het ambacht te hebben geleerd in Sunset Park, New York City in een van de meest inspirerende kaarsenstudio’s die we overzee kunnen vinden. Terug in Nederland is ze haar eigen label gestart omdat ze het kaarsen maken mistte.

Het proces is simpel en de kaarsen worden in kleine hoeveelheden gegoten. Alles gebeurt met precisie en zorg, van het voorbereiden van de kaars tot aan het labelen ervan. Brandt kaarsen stralen een warme gezellige sfeer uit die elke koude winterdag verslaat. Brandt kaarsen kunnen op elk zomerse diner aan tafel en vult je kamer met een door de natuur geïnspireerde geur.

Brandt gebruikt 100% sojawas van kleine boerderijen, katoenen lonten, de beste natuurlijke oliën en verantwoorde cadeauverpakkingen. Sojawas is een duurzaam natuurlijk product, brandt 30% tot 45% langer dan gewone paraffine kaarsen en er komt geen roet vrij. De sojawas van Brandt komt van Amerikaanse bodem, voornamelijk uit Illinios, Iowa en Indiana. Deze premium sojawas wordt gemaakt van de olie van sojabonen. De bonen worden geteeld, schoongemaakt, geplet, geschild en in vlokken gerold, en dat alles op een agrarisch duurzame manier. Zo worden de overblijfselen van de bonen gebruikt als diervoer, zijn er geen pesticiden en herbiciden gebruikt, ze zijn niet genetisch gemanipuleerd én 100% biologisch afbreekbaar.

De lonten die Brandt gebruikt zijn lood en zink vrij. Er zijn dus geen metalen aan toegevoegd. Misschien nog duidelijker: de lont is gemaakt van natuurlijk katoenen platte draden verweven met papierdraden.

Voor de kaarsen worden essentiële oliën van de beste kwaliteit gebruikt die speciaal voor Brandt in Europa worden gemaakt. Daarnaast zijn de oliën speciaal voor sojawas kaarsen gemaakt wat ervoor zorgt dat de was zich perfect kan mengen met de olie. De oliën zijn niet giftig.

De labels op elke kaars zijn gemaakt van gerecycled papier en de Verpakkingen zijn gemaakt van 75% gerecycled papier gemaakt en draagt het Europees erkende symbool van RESY.