blog

Organiseer je beauty producten

Overstappen op natuurlijke en schone beauty producten? Begin dan met een grote schoonmaak in je badkamer á la Marie Kondo. Tidying Up with with Marie Kondo is een serie op Netflix die je motiveert om orde op zaken te stellen in het huishouden, zo ook in de badkamer. Aan de slag!

Stap 1 VERZAMELEN:
Maak eerst een grote chaos: Verzamel al je beauty producten op een plek.

Stap 2 SUBCATEGORIEEN:
Verdeel vervolgens al je beautyproducten in subcategorieën. Bijvoorbeeld:

Haar: shampoo, conditioner, stylingproducten
Gezicht: gezichtscrème, maskers, reinigingsproducten
Lichaam: douchegel, bodylotion, scrub
Handen/nagels: nagellak, nagellakremover, handcrème
Make-up: oogschaduw, foundation, lippenstift etc

Stap 3 CHECK:
Check elk product in elke subcategorie of het nog houdbaar is, of het nog voldoet aan jouw ingrediënten eisen en vraag jezelf af of je er nog blij van wordt. Is het antwoord “Ja!”, dan mag het product blijven. Bij “Nee.” is het duidelijk – weg ermee. Twijfel je? Ook dan gaat het product weg. De twijfelcategorie is extra tricky omdat je snel geneigd bent producten het voordeel van de twijfel te geven. Als je het product de afgelopen 6 maanden niet gebruikt hebt, is de kans klein dat je het in de toekomst wel gaat doen. Verzamel alle beauty producten die je wegdoet. Zo kun je later beslissen wat je ermee gaat doen: weggeven, recyclen of weggooien. Je gaat eerst verder met de producten die mogen blijven.

Stap 4 OPBERGEN:
Alle producten die over zijn gebleven moeten natuurlijk handig en netjes opgeborgen worden! Investeren in speciale opbergtools kan geen kwaad, maar het hoeft niet. Je kunt ook schoenendozen, bamboe bakjes of kleine mandjes gebruiken die je vast nog ergens hebt liggen (ruimt ook lekker op). Volgens de KonMari-methode is het het meest handig om alles verticaal op te bergen. Zo zie je in één oogopslag wat je tot je beschikking hebt en ruim je het na gebruik ook heel eenvoudig weer op.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *