Geen categorie

Waarom overstappen op natuurlijke, schone make-up.

Bijna elke vrouw gebruikt dagelijks wel iets van make-up. De een gaat voor the full-package en de ander draagt alleen mascara of lipstick. Tegenwoordig gaan we gelukkig naast gezonder eten ook steeds gezonder smeren door middel van natuurlijke huidverzorging, maar de make-up wordt helaas nog vaak vergeten. Het is toch zonde om wel een goed verzorgingsproduct te gebruiken en dit vervolgens te verpesten met synthetische make-up?

Als je de ingrediëntenlijst van je make-up gaat bekijken zie je een abracadabra aan stoffen. Iets wat zowel bij voeding als bij cosmetica meestal een slecht teken is. De meest gekke stofjes worden in onze make-up gegooid om bepaalde effecten te verwezenlijken. Het is toch raar dat sommige ingrediënten wel uit ons eten worden verbannen, maar we deze met gemak op ons gezicht smeren.
In sommige mascara’s wordt bijvoorbeeld hetzelfde soort giftige kool gebruikt dat wordt gebruikt bij het maken van autobanden en inkt om de mascara gitzwart te maken. Vooral kunstmatige geuren en synthetische verf zijn slecht, veelal ook terug te vinden in foundations en concealers. Dit kan zorgen voor onrust in de hormoonbalans en linken naar verschillende kankersoorten.

Wat dan wel gebruiken? Gelukkig zijn er steeds meer natuurlijke make-up merken. Maar let op! Niet alle merken die claimen natuurlijk te zijn, zijn dit ook. Helaas mag je volgens de Europese wetgeving al van spreken natuurlijk als het product 3% aan natuurlijke ingrediënten bevat. Geloof dus niet meteen alles, maar zelf ook goed de ingrediëntenlijst van het make-up artikel.

Bij Skin District hebben we de selectie al voor je gedaan. Wij willen niet alleen dat de make-up natuurlijk en non-toxic is, maar er ook mooi en natuurlijk uit ziet. Daarom hebben wij gekozen voor Ere Perez, Inika en Koronto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *