Acné

Acné is een complexe huidaandoening met verschillende oorzaken. Meer dan 80% van de tieners en ongeveer 4% van de volwassenen heeft last van acne.

In extreme gevallen is medicatie nodig, maar over het algemeen kan de huid terug in balans komen door de bacterieflora op de huid te herstellen. Dit kan door een aantal lifestyle maatregelen te nemen en goed uit te kijken welke producten op de huid worden aangebracht.

Er zijn 4 belangrijke factoren die Acne veroorzaken:

1. Hoge talg productie;
2. Opeenhoping van dode huidcellen bij de uitgang van het haarzakje;
3. Bacteriële overgroei; en
4. Ontsteking.

AANPASSINGEN LEEFWIJZE

  • Hou de zuurtegraag van je huid goed – je producten moeten een ph waarde van rond de 4,5 -5,5 hebben.
  • Vermijd melkproducten.
  • Slik een goede kwaliteit probiotisch supplement en breng op je huid levende probiotica aan om de soorten die acné veroorzaken aan te pakken.
  • Gebruik milde exfolianten en geen harde scrubs. Een verdikte huid kan puistjes veroorzaken maar exfoliantie is niet een lange termijn oplossing omdat de huid zal reageren met versnelde celdeling op het basale celniveau.
  • Vermijd uitdrogende reinigers en toners met alcohol – beiden hebben een negatief effect op het natuurlijke microflora van je huid.
  • Een huid met acné krijgt gemakkelijk littekens dus zorg ervoor dat hier goed mee wordt omgegaan zodat ze niet blijvend zijn.
  • Vermijd overdadige blootstelling aan de zon i.v.m. vorming van littekens.

AANBEVOLEN SALONBEHANDELING
Clarifying facial of volg een speciaal traject voor huidproblemen

AANBEVOLEN PRODUCTEN VOOR THUIS (wil je een advies op maat? Vul het gratis huidadvies formulier in)

Eqology Omega-3

Esse Clarifying lijn (alleen verkrijgbaar bij erge acné)
Esse Gel Cleanser

Esse Bakuchiol Serum
Esse Repair Oil
Esse Biome Mist
Esse Microderm Exfoliator
Esse Clay Mask
Esse Light Moisturiser of Omega Light moisturiser
Esse Probiotic Serum

Let op: Is jouw huid nog niet aan Clean Beauty of Esse Skin Care gewend, dan is ons advies om met de Esse Sensitive lijn te beginnen en deze stapje voor stapje te introduceren zodat jouw huid langzaam kan wennen.

Check hieronder de juiste routine:

ESSE ROUTINE

Je zult zien en merken dat jouw huid over een aantal weken straalt als nooit te voren. Beginnen na deze periode producten op te raken en is je huid mooi in balans? Dan kun je deze producten geleidelijk vervangen door de producten uit bovenstaand advies. Doe dit ook weer stapje voor stapje.