Vette huid

Een van nature vette huid is wat verdikt en heeft open poriën. Make-up blijft niet goed zitten en mee-eters, vlekken en verstoppingen komen vaak voor. Een vette huid houdt de eerste tekenen van huidveroudering tegen maar teveel vet kan een impact hebben op de gezondheid van de huid.

Veel mensen denken dat ze een vette huid hebben en voor huidspecialisten is het vaak moeilijk om klanten ervan te overtuigen dat overmatig reinigen niet de beste aanpak is. Het is beter om te zorgen dat je huid weer in balans komt en dit kun je het beste doen met gezonde microben.

AANPASSINGEN LEEFWIJZE

  • Hou de zuurtegraad van je huid goed – je producten moeten een ph waarde van tussen de 4,5 en 5,5 hebben en vermijd producten die alkaline bevatten.
  • Vermijd het uitdrogen van de huid en het kapotmaken van de natuurlijke beschermlaag, dus geen producten die alcohol en sterk ontvettende ingrediënten bevatten.
  • Drink ten minste 250 ml water per dag voor iedere 10 kg lichaamsgewicht die je hebt, dus bij 60 kg is dat 1,5 liter water per dag.
  • Sommige anticonceptiepillen bevatten hoge levels androgene stoffen dus het kan geen kwaad om te kijken of er alternatieven zijn met meer oestrogenen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN VOOR THUIS

Esse Gel Cleanser

Esse Serum

Esse Toner

Esse Light of Hydro Moisturiser

Esse Cocoa Exfoliator

Esse Clay Mask

Als je huid niet gewend is aan natuurlijke producten of erg gevoelig is raden wij aan eerst 4-8 weken Esse Sensitive te gebruiken zodat de huid kan wennen aan de hoogwaardige ingrediënten van Esse.