Droge Huid

De belangrijkste veroorzakers van een droge huid zijn de mate van vet op de huid en de werking van de huidbarrière. Deze twee samen bepalen de mate van TEWL (Trans Epidermal Water Loss) – hiermee meten we hoe snel vocht verdampt door je huid.

Huid is dynamisch en reageert op de omgeving. Als je reguliere huidverzorgingsproducten met minerale oliën aanbrengt die niet in je huid dringen, dan zal de huid zijn normale functie verliezen en reageren door minder talg aan te maken. Daardoor krijg je een steeds drogere huid en moet je steeds meer smeren. Dit noemen ze ook wel het labello effect. Belangrijk dus om te stoppen met producten die minerale oliën bevatten. Je huid zal even droog voelen, maar zal na een tijdje weer zelf meer talg zal aanmaken. Het is de moeite waard om een paar dagen een ietwat droge huid te hebben zodat je huid niet meer compleet afhankelijk is van minerale oliën.

Er zijn 2 soorten droge huid, met een tekort aan talg en met een tekort aan vocht. Meestal gaat dit samen maar beide worden hier apart behandeld voor een betere diagnose.

Een vetarme huid heeft weinig talg en ziet er vaak wat dof uit. Kan ruw en schilferig aanvoelen, vlekkerig zijn en heeft zichtbaar fijne haarvaatjes.

Een vochtarme huid voelt strak, laat fijne lijntjes zien en veroudert vervroegd. Deze huid reageert snel op weersveranderingen en heeft gerstekorreltjes.

AANPASSINGEN LEEFWIJZE

  • Neem een omega 3 supplement met minstens 600 mg lange keten omega 3 vetzuren (DHA en EPA) en vermijd een vetarm dieet – eet gezonde vetten zoals zaden en noten.
  • Gebruik voldoende moisturiser en zorg ervoor dat deze plantaardige oliën bevat die kunnen worden geabsorbeerd in plaats van petrochemische die niet worden geabsorbeerd.
  • Gebruik geen stukken zeep voor je gezicht en lichaam – vind een milde ph gebalanceerde douche gel of nog beter een reinigende crème.
  • Kijk uit met zonlicht.
  • Vermijd sterke exfolianten.
  • Gebruik producten die hyaluronzuur bevatten.
  • Slik een goede kwaliteit probiotisch supplement en breng op je huid levende probiotica aan om de huidbarrière te verbeteren en TEWL op het huidoppervlak te verminderen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN VOOR THUIS

Eqology Omega-3

Esse Cream Cleanser/Esse Sensitive Cleanser

Esse Toner of Esse Toner Plus

Esse Probiotic Serum/Esse Hyaluronic Serum

Esse Ultra/Rich of Esse Restorative Moisturiser

Esse Eye Contour Cream

Esse Cream Mask

Wij hebben ook twee speciale pakketten voor de droge huid samengesteld. Die vind je hier en hier.

Let op: Is jouw huid nog niet aan Clean Beauty of Esse Skin Care gewend, dan is ons advies om met de Esse Sensitive lijn te beginnen en deze stapje voor stapje te introduceren zodat jouw huid langzaam kan wennen.

Check hieronder de juiste routine:

ESSE ROUTINE

Je zult zien en merken dat jouw huid over een aantal weken straalt als nooit te voren. Beginnen na deze periode producten op te raken en is je huid mooi in balans? Dan kun je deze producten geleidelijk vervangen door de producten uit bovenstaand advies. Doe dit ook weer stapje voor stapje.