blog,  Geen categorie

Bacteriën op de huid zijn net zo belangrijk als in de darmen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een gezonde huid bestaat uit miljarden bacteriën. Deze bacteriën zitten niet alleen op het huidoppervlak, maar ook veel dieper in je huidstructuur. Daar werken de bacteriën samen met de huidcellen en kunnen zij, wanneer er een goede balans is, zorgen voor een stralende huid.

Toch hebben veel mensen last van huidproblemen. Hoe kan dat?
Studies laten zien dat onze generatie ongeveer 30% minder huid bacteriën heeft dan onze voorouders. Factoren die daaraan bijdragen zijn: teveel gebruik van antibiotica, veel keizersnedes, chemische bestanddelen in cosmeticaproducten en het feit dat wij steeds minder in aanraking komen met de natuur. Zo hebben stamleden die in de natuur leven en nauwelijks contact hebben met de Westerse wereld veel meer bacteriën dan wij en juist bij hen komen huidaandoeningen als eczeem en acne zo goed als niet voor.

Tijd om terug naar de natuur te gaan!
Een remedie tegen huidaandoeningen lijkt dus voor de hand te liggen: Slechte chemische ingrediënten vermijden en niet meer de strijd aan gaan tegen bacteriën, maar ze juist omarmen. Ga terug naar de natuur! En de natuur in gaan heeft nog een voordeel. Het vermindert stress, wat ook weer een positief effect heeft op de huid.

Pre- en Probiotische huidverzorging
Ook steeds meer cosmeticamerken zien het positieve effect van een huidflora die in balans is en passen hun producten daarop aan. Veel merken bevatten daarom tegenwoordig prebiotica (voeding voor goede bacteriën), maar er zijn ook al merken die probiotica (goede bacteriën) bevatten. Esse Probiotic Skincare is daarin koploper en het is hen zelfs gelukt levende bacteriën in sommige producten te krijgen. Esse bezaait op die manier de huid met goede bacteriën die de strijd aangaan met de slechteriken die de huid verouderen en daarnaast voedt het de huid met prebiotica om zo de ecology van de huid weer gezond te krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *