Bon Parfumeur

Bon Parfumeur

Shop Bon Parfumeur

Bon Parfumeur is een nieuw, fris clean parfum huis uit Parijs, opgericht in 2017. Met als doel het creëren van een originele, natuurlijke, eigentijdse, betaalbare, artistieke en met 100% liefde gemaakte parfum. Bon Parfumeur Bon Parfumeur werkt samen met 11 Franse parfumeurs die carte blanche hebben als het aankomt op het creëren van de geuren. De collectie bestaat uit in totaal 22 parfums verdeeld over 10 (kleur)categorieën en gesegmenteerd in geur gebieden.

Bon Parfumeur is clean en duurzaam!
– Clean omdat: De parfums zijn natuurlijk (minimaal 85% tot 96%), er wordt nooit kleurstof gebruikt in hun
parfums, alle controversiële ingrediënten zoals parabenen, ftalaat, formaldehyde, etc.) zijn absoluut uitgesloten.
– Duurzaam omdat de parfums worden gemaakt in Frankrijk met 100% recyclebare glazen flessen. De buitenverpakking is gemaakt van nieuwe en gerecycled pulp met het FSC (Forest Stewardship Council) label en
papier en karton komen uit duurzaam beheerde bossen.

Zoals al aangegeven is Bon Parfumeur vrij van alle slechte ingrediënten. Waarom dan toch alcohol? Het maakt het totale product goed te verstuiven, de alcohol vervliegt snel maar de geurbestanddelen blijven wel op de huid achter.

De parfums spreken voor zich; elke serie/kleur staat voor een geur segment:
000 / grijs / cologne (citrus georiënteerd)
100 / lichtroze / bloemig
200 / geel / fruitig
300 / rood / amber & kruidig;
400 / paars / oriëntaals (vanille, warm, lichtzoet)
500 / magenta / noot & lichtzoet
600 / groen / hout tonen
700 / bruin / aromatisch
800 / blauw / aqua & fris
900 / zwart / De herengeur

De 3 hoofd elementen staan op de fles en verpakking (in het Engels op de achterkant van de verpakking). Op de verpakking staat ook vermeld of het parfum fris of juist intens is en het leuke is dat je zo ook kan mixen met de geuren en zo jouw eigen unieke geur kan samenstellen. Dit geven wij ook als advies bij elk nummer, wel zo gemakkelijk -))